Hyra container i Göteborg – Enkel, snabb & miljövänlig

Har du stora mängder avfall så kan du hyra en avfallscontainer i Göteborgsregionen. Korta leveranstider och priserna finner du här nedan. Annars är det bara att se fram emot att få hyra en container.

Frågor om hyra av container?

Fyll i fälten och skicka en förfrågan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Vi erbjuder:

 • Snabb leverans
 • Tydliga priser utan dolda avgifter
 • Hög återvinningsgrad av avfallet
 • Kundkonto med översikt över dina containrar m.m.

Beställ leverans online

Beställ din container online, välj önskad dag och ange gärna placeringsanvisning

Fyll den med avfall

Fyll containern med avfall enligt riktlinjer i avfallsguiden

Beställ avhämtning

Beställ tömning eller hemtagning på hemsidan eller på telefon 010 330 20 99

Vår container-service – snabbt och enkelt

Ange ditt postnummer, välj din avfalls- och containertyp så ser du priset direkt. Det totala priset utgörs av körningarna, vikten på avfallstypen och antal hyresdagar.

Enkelt och tydligt

 • Beställ online – precis när det passar dig.
 • Du kan se alla våra priser innan du beställer.
 • Du betalar för körningarna, vikten på avfallet samt antalet hyresdagar. Eventuella tillägg uppstår endast om du inte följer allmänna villkoren, exempelvis överlastar en container, lägger främmande avfall däri eller liknande.
 • Se gärna omdömen från våra nöjda kunder.

Det miljövänliga alternativet

 • Vi samarbetar med lokala åkerier där närhetsprincipen minskar miljöbelastningen och ger snabbaste service.
 • Vi optimerar våra körningar vilket ger mindre koldioxidutsläpp.
 • På Mina sidor kan du ta del av din avfallsstatistik och dokumentation på miljövänlig bortskaffning.
 • Avfallet lämnas till godkända sorteringsanläggningar där normalt 99 % av avfallet återvinns och 1% blir deponi.

Det är viktigt att följa sorteringsguiden för att undvika kostsamma utsorteringar och behandlingsavgifter. Det är kundens ansvar att tillse att avfallet sorteras korrekt, och när avfallet levereras till en sorteringsanläggning vägs och kontrolleras det noggrant. Om avfallet innehåller avvikande föremål gentemot den avfallstyp som beställts kommer avfallet att omklassificeras och erforderliga debiteringar sker.

Du kan se vår sorteringsguide härVad behöver du?

Avfallscontainer i Göteborg för just ditt behov – hyra redan idag

Junkbusters erbjuder ett brett sortiment avfallscontainers i Göteborg som innefattar både liftdumper-containers och lastväxlar-containers i olika storlekar. Varje container-typ och storlek passar olika bra för olika avfallstyper eller förutsättningar. Se nedanstående upplysningar och kontakta gärna vår kundtjänst om du behöver råd eller har frågor om att hyra en container.

 

Liftdumper

Liftdumpern är en mindre och något mer lättplacerad container som lyfts på plats från lastbilen. Den kräver inte hårt underlag. Maxvikt 6 ton. Liftdumpers finns i storlekarna 5-10 m³, vissa storlekar även i täckt/stängd modell.

Lastväxlare

Lastväxlare kräver lite mer utrymme för avlastning och avhämtning, eftersom containern rullas ner från lastbilen. Kräver hårt underlag. Maxvikt 10 ton. Samtliga lastväxlare är öppningsbara på ena kortsidan. Finns i storlekarna 10-30 m³, vissa storlekar även i täckt/stängd modell.


Container i Göteborg med omnejd

Det ska vara smidigt och enkelt att hyra en avfallscontainer och en prisbild som är tydlig och förståelig. Junkbusters samarbetar med Göteborg-regionens bästa åkerier så att du får snabb och bra service enligt dina önskemål till bra priser.

Priset för din containeruthyrning varierar beroende på ditt område och den valda containern i Göteborg. Priset beror på containerns typ och storlek samt på hur länge du vill hyra den.

Priset kan också bero på ditt avfall och om det är sorterat eller inte. Om du sorterar ditt avfall är det billigare per ton att få det insamlat och bortskaffat. Naturligtvis hjälper vi fortfarande till och samlar in blandat avfall i Göteborg.

Det kan vara en fördel att använda en Junkbag om du vill sortera specialavfall bredvid ditt avfall i din container.

Ange ditt postnummer och se priserna för ditt område och lägg en beställning. Enklare kan det inte bli! Har du frågor är du alltid välkommen att ringa vår kundtjänst.

hyra container Göteborg

Hyra container i Göteborg, från Kungsbacka till Kungälv

Om du bor i någon av Sveriges tre storstadsregioner hjälper Junkbusters dig när du behöver hyra container. Göteborg med omnejd är ett av våra verksamhetsområden, och vi täcker, förutom själva Göteborg, Kungälv, Angered, Partille, Kortedala, Sävedalen, Torslanda, Kvillebacken, Västra Frölunda, Mölnlycke, Askim, Alvered, Lindome, Kullavik, Särö, Kungsbacka. Mata in ditt postnummer så ser du om ditt område finns med. Om du bor på en ö utan bro och bilväg gäller särskilda tillägg – kontakta oss för mer information.

Låt oss göra det hårda arbetet med att plocka upp och sortera soporna så att du kan fortsätta med ditt arbete.

Titta på hyra container online eller kontakta vår kundtjänst.

Du kan också prova vår hyra container Malmö och hyra container Stockholm.

hyra container Göteborg

Löpande handelsavtal för din containeruthyrning i Göteborg

På Junkbusters kan du också dra nytta av vårt handelsavtal, som är ett löpande avtal som gör att du kan spara både tid och pengar. Vi skräddarsyr ditt specifika avtal för att passa dina behov och önskemål. Vi hjälper dig oavsett om det är byggavfall som behöver hämtas eller farligt avfall.

Med det löpande avtalet sparar du tid på att beställa och samordna din container, hämtning och avfallshantering i Göteborg. Det ger dig tid att göra det du är bäst på. Du slipper köerna och vi tar oss snabbare an ditt avfall.

Du sparar också pengar, eftersom vi erbjuder rabatter när du använder vårt möte och vår container i Göteborg eller resten av Sverige.

Vi tillhandahåller avfallsstatistik och rapporterar om ditt avfall – vilket krävs enligt lag. Du kan få tillgång till allt detta med din kundinloggning online, där du också kan se hur stor andel av ditt avfall som vi återvinner och återanvänder.

Kombinera med andra avfallslösningar

Eftersom vi har våra tre avfallslösningar, Container, Skräptaxi och Junkbag, har du möjlighet att kombinera din containertjänst med en Junkbag om du till exempel behöver sortera ditt avfall på plats.

Du kan köpa våra avfallspåsar, Junkbags, i ditt lokala byggvaruhus. Nu är det bara att fylla dem och boka en hämtning – så tar vi hand om avfallshanteringen och återvinningen.

Om du har större specialavfall som du inte vill ha med din container kan vi också skicka vår Skräptaxi med två anställda för att hjälpa till att hämta och köra bort ditt avfall i Göteborg.

Kontakta vår kundtjänst för ditt specialarrangemang så hittar vi den kombination som passar dig bäst. Vi ser fram emot att höra från dig.

Samarbetsavtal

Är du intresserad av ett löpande avtal? 

Kontakta vår kundtjänst om du är intresserad av ett löpande avtal – vi berättar gärna om allt vi kan göra för dig!

Spara pengar varje gång

Våra priser är konkurrenskraftiga och tydliga - jämför oss gärna!

Spara tid vid beställning

Du får inloggningsuppgifter och behöver bara ange några få detaljer för att genomföra en beställning.

Snabba leveranser

Vi försöker tillgodose våra kunders önskemål vad gäller snabbt utförande.

Frågor och svar rörande containers

Du som beställare är ansvarig för innehållet tills dess att upphämtning sker.

Nej. Man ska inte lägga farligt avfall (gäller även el-avfall), vätskor eller matavfall/hushållssopor i en container. I princip kan allt annat avfall läggas i containern, och du betalar för den avfallstyp du lägger där.

Det beror på. Om du har mycket avfall och kanske behöver flera containers, kan det vara en god idé att sortera avfallet. Exempel, säj att du har mycket tegel, trä och övrigt avfall. Då kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att beställa en container för teglet, en för trä, och en för det övriga avfallet, eftersom tegel och trä har lägre behandlingskostnader än blandat övrigt avfall. Det är vidare oekonomiskt att ha en fylld container med trä och sedan slänga med några plaststolar för då blir hela lasset blandat avfall med högre tipp-kostnader. I det fallet är det ekonomiskt bättre att slänga stolarna på annat sätt än via containern.

Du beställer tömning, som ibland även kallas byte, när du vill ha din fyllda container tömd och en ny tom likadan container levererad till samma adress. När du är färdig med ditt arbete, och inte behöver en ny tom container, beställer du hemtagning.

Det beror på ditt behov och förutsättningar på platsen, men generellt kan säjas att en liftdumper är mer lättplacerad, behöver inte hårt underlag och passar för mindre mängder avfall. En lastväxlare kräver större plats och avlastningsutrymme, kan bara placeras på hårt underlag och passar för tyngre eller större mängder avfall.