Avhämtning av grovsopor i Stockholm? Vår skräptaxi är där på nolltid!

Beställ avhämtning

Beställ vår avfallstaxi för avhämtning av grovsopor på din adress.

Vi bär sakerna

Vi kommer alltid med två personer, som med glädje utför det tunga arbetet.

Allt är inkluderat i priset

Bortskaffning, sortering och återanvändning - allt ingår i priset.

Kort om vår avfallstaxitjänst

Avfallsbranschen förknippas sällan med hög servicenivå. Men som du själv kan se bevisar vårt Trustpilot-betyg att det definitivt är möjligt.

Pålitliga

  • Vi kommer inom 48 timmar
  • Ankomstfönster på ner till 2 timmar
  • Fasta och transparenta priser
  • Allt lastarbete utförs av oss

Miljövänliga

  • Avfallet grovsorteras vid avhämtning
  • Avfallet överlämnas till landets bästa sorteringsanläggning
  • Upp till 99 % av avfallet återanvänds
  • Dokumentation på miljövänlig bortskaffning


Samarbetsavtal

Är du intresserad av ett löpande avtal?

Ring vår kundtjänst om du är intresserad av ett löpande avtal – de berättar gärna om allt vi kan göra för dig!

Spara pengar varje gång

Om du ofta behöver våra tjänster är det möjligt att få rabatt.

Spara tid vid beställning

Du får inloggningsuppgifter och behöver bara ange några få detaljer för att genomföra en beställning.

Snabbare leveranser

Vi kan, beroende på avtal, erbjuda ännu snabbare avhämtning.


Avhämtning av grovsopor i Stockholm

Är du trött på att själv slita, släpa, bära och sortera? Att städa, frakta, trängas i trafiken och lasta av?

Ett av Junkbusters team är ute hos dig på nolltid och fixar allt – och det tjänar både du och miljön på.

Vi ser nämligen dessutom till att så mycket som möjligt av ditt avfall sorteras, processas och återvinns i Sveriges allra bästa återvinningsanläggning. Och frakten dit tar vi naturligtvis också hand om, och självfallet städar vi alltid upp efter oss! Kan det bli enklare?

Et team fra Junkbusters der laster lastbilen med storskrald

Vi hämtar alla typer av grovsopor i Stockholm

Junkbusters hjälper dig med bortskaffning av alla typer av grovsopor i Stockholm. Du bokar snabbt och enkelt online, och vips dyker ett par stabila grabbar upp i vår himmelsblå avfallstaxi.

Varför slösa bort din egen dyrbara tid och energi på bortskaffning av grovsoporna – vi gör mer än gärna grovjobbet. Du slipper stressa genom den hektiska Stockholmstrafiken på vägen till återvinningsanläggningen, med grovsoporna skramlandes i bilen eller lastbilen, och du slipper det tröttsamma arbetet med att städa upp i fordonet.

Vi kan Stockholm och vet exakt vart vi ska, vilken som är den snabbaste vägen vid aktuell tidpunkt och vi är väl bekanta med personalen på avfallsanläggningen – och de är väl bekanta med oss.

Vad är då grovsopor?

I Stockholm räknas grovsopor i allmänhet som det avfall som är för skrymmande för att få plats bland de vanliga hushållssoporna. Namnet till trots behöver dock avfallet varken vara särskilt stort eller grovt – även mindre objekt kan räknas till grovsopor.

Det kan vara allt från böcker till trädgårdsavfall, kläder till gamla möbler, trasigt virke till gamla presenningar – allt du kan tänka dig som inte är lämpligt för den vanliga soptunnan. För grovsopor i Stockholm är återvinningsmöjligheterna mycket goda – och vi tar alltid miljön på mycket stort allvar.

Junkbusters bortskaffar ett mycket brett spektrum av grovsopor i Stockholm. Tveka inte att kontakta oss om du behöver förrådsstädning eller städning av källare eller vind. Ett dödsbo som det behöver röjas upp efter? Inga problem, vi är där på nolltid och gör det tunga, smutsiga jobbet!

Kontakta oss också om du är osäker på om just det avfall du vill bli av med räknas som grovsopor eller inte, vi hjälper dig gärna att reda ut begreppen.

Intakta grovsopor i Stockholm till välgörande ändamål

Som tidigare nämnts strävar vi alltid efter att vara så miljövänliga som möjligt, och att alltid ligga i framkant vad gäller återvinning och minskad miljöpåverkan. Därför skänker vi alla intakta möbler till bl.a. Erikshjälpen, Läkare Utan Gränser och Myrorna i Stockholm.
Det är inte bara klimatsmart, utan på så sätt återvinns det du inte längre behöver eller har plats för, eller kanske helt enkelt bara har tröttnat på.

Någon annan i Stockholm, kanske en familj, kan mycket väl få nytta och glädje av dem. Vi vill öka den mängd grovsopor som återanvänds i Stockholm – gärna med din hjälp.

Läs också om tömma dödsbo.

Frågor och svar rörande grovavfall

Enkelt uttryckt är det ”om du vänder upp och ner på huset så är allt som ramlar ut grovavfall. Således kan man säja att det är möbler, kläder, böcker, husgeråd, sportsaker etc, dock inte hushållsavfallet.

Elektronik klassas som farligt avfall då det kan förekomma tungmetaller i elektroniken. Alltså måste allt el-avfall (allt med sladd eller batteri) omhändertas separat. Man kan inte lägga en brödrost i en påse med kläder och kalla det grovavfall. Även ljuskällor ska omhändertas separat.

 

Vitvaror såsom vanlig spis, diskmaskin, tvättmaskin ska separeras som el-avfall såväl som spishällar, mikro-ugnar, kaffekokare, mixers, brödrostar mm som också är elektronik-avfall. Kyl- och frysskåp är farligt avfall och måste hanteras helt separat med särskilda regler.

Vanliga hushållsknivar och lättare andra knivar såsom mora-kniv, kan kastas som grovavfall. Tänk dock på att packa in dessa väl, i exempelvis tidningspapper eller i en kartong och märk det med knivar så att inga skärskador uppstår på personalen i hanteringen.

Byggavfall är byggavfall och ingår i inte i definitionen av vanliga hushållsgrovsopor. Däremot kan företag som Junkbusters hämta byggavfall hos sina kunder. Byggavfall är ett väldigt brett begrepp och kan innehålla gipsskivor, virke, kakel/klinkers, betong, tegel, badrumsmöbler (toa-stol, handfat etc), isolering mm. Vissa av dessa avfallsslagen behöver sorteras, bäst är att fråga din utförare om hur det ska hanteras.

Kontakta oss för bortskaffning av grovsopor

Om du har några frågor om dina grovsopor, eller om du vill boka en avfallstaxi, är du mycket välkommen att kontakta oss på tfn 010-330 20 99 eller via e-post.