Enkel bortskaffning av grovsopor i Göteborg – Junkbusters sköter allt!

Beställ avhämtning

Beställ vår avfallstaxi för avhämtning av grovsopor på din adress.

Vi bär bördan

Vi kommer alltid med två personer, som med glädje utför det tunga arbetet.

Allt är inkluderat i priset

Bortskaffning, sortering och återanvändning - allt ingår i priset.

Kort om vår avfallstaxitjänst

Avfallsbranschen förknippas sällan med hög servicenivå. Men som du själv kan se bevisar vårt Trustpilot-betyg att det definitivt är möjligt.

Pålitliga

  • Vi kommer inom 48 timmar
  • Ankomstfönster på ner till 2 timmar
  • Fasta och transparenta priser
  • Allt lastarbete utförs av oss

Miljövänliga

  • Avfallet grovsorteras vid avhämtning
  • Avfallet överlämnas till landets bästa sorteringsanläggning
  • Upp till 99 % av avfallet återanvänds
  • Dokumentation på miljövänlig bortskaffning


Samarbetsavtal

Är du intresserad av ett löpande avtal?

Ring vår kundtjänst om du är intresserad av ett löpande avtal – de berättar gärna om allt vi kan göra för dig!

Spara pengar varje gång

Om du ofta behöver våra tjänster är det möjligt att få rabatt.

Spara tid vid beställning

Du får inloggningsuppgifter och behöver bara ange några få detaljer för att genomföra en beställning.

Snabbare leveranser

Vi kan, beroende på avtal, erbjuda ännu snabbare avhämtning.


 Bortskaffning av grovsopor i Göteborg

Om en massa grovsopor blir över när du exempelvis tömmer ett kontor, en källare, ett vindsutrymme eller en byggplats är du välkommen att kontakta oss. Ställ bara dina grovsopor på den avhämtningsplats vi har kommit överens om, så sköter vi resten, inklusive uppstädningen.

Vi fraktar snabbt och smidigt dina grovsopor i Göteborg till stadens bästa avfallsanläggning med specialistinriktning på just grovsopor. Där sorteras, processas och återvinns de. Smart, smidigt och inte minst miljövänligt! Våra transparenta priser beräknas baserat på mängden avfall, och täcker allt från hämtning till återvinning!

Grovsopor i hela Göteborg

Det spelar ingen roll var i Göteborg du befinner dig – vi är snabbt på plats hos dig i en av våra himmelsblåa bilar.

Vi kan Göteborg och Göteborgstrafiken och vet vilka vägar som är kortast och snabbast, både från vårt säte i Göteborg och ut till dig och från dig och ut till återvinningsanläggningen. Därmed minimeras alla de koldioxidutsläpp som uppstår i samband med hämtning och bortskaffande av grovsopor.

Vi på Junkbusters står för hela bortskaffningskedjan – från hämtning, processande och sortering till den slutliga återvinningen/återanvändningen.

Vad räknas som grovsopor?

Till grovsopor i Göteborg räknas i allmänhet avfall som har för stor volym – eller som är för miljöovänligt – för den vanliga sophanteringen. Det kan handla om trästrukturer – hela eller i delar – bildelar, bygg- och schaktavfall, vitvaror (spisar, brödrostar, tvättmaskiner, torkskåp, hushållsapparater etc.), hemelektronik/brunvaror (TV-apparater, ljudanläggningar, DVD-spelare etc.), cyklar, verktyg, böcker, hela badrumsmöbler (stol, handfat, badkar etc.), kläder i textilier eller andra material, barnvagnar och mycket annat.

Hushållsavfall (allt ät- och drickbart) ingår däremot inte, och bl.a. ljuskällor, kemikalier samt kyl och frys ska hanteras separat och i enlighet med befintliga nationella regelverk för bortskaffning av miljöfarligt avfall. Om du är osäker på vad som räknas som, eller inte räknas som grovsopor är du mycket välkommen att kontakta oss.

Vår ambition är att återvinna så mycket som möjligt

Som utgångspunkt är vår ambition alltid att återvinna eller återanvända så mycket som möjligt av grovsoporna. Inte sällan är möbler och annat tillräckligt intakta för att skänkas till någon välgörenhetsorganisation i Göteborg, ex. Erikshjälpen, Myrorna eller Läkare Utan Gränser, som i sin tur säljer eller skänker bort dem till någon som kan få ny nytta av dem.

De grovsopor som inte kan återanvändas i det skick de är i sorteras och processas i Sveriges bästa återvinningsanläggning, där uppemot 99 % återvinns, antingen som material för återanvändning inom olika industrier eller helt enkelt som energi.

Frågor och svar rörande grovavfall

Enkelt uttryckt är det ”om du vänder upp och ner på huset så är allt som ramlar ut grovavfall. Således kan man säja att det är möbler, kläder, böcker, husgeråd, sportsaker etc, dock inte hushållsavfallet.

Elektronik klassas som farligt avfall då det kan förekomma tungmetaller i elektroniken. Alltså måste allt el-avfall (allt med sladd eller batteri) omhändertas separat. Man kan inte lägga en brödrost i en påse med kläder och kalla det grovavfall. Även ljuskällor ska omhändertas separat.

 

Vitvaror såsom vanlig spis, diskmaskin, tvättmaskin ska separeras som el-avfall såväl som spishällar, mikro-ugnar, kaffekokare, mixers, brödrostar mm som också är elektronik-avfall. Kyl- och frysskåp är farligt avfall och måste hanteras helt separat med särskilda regler.

Vanliga hushållsknivar och lättare andra knivar såsom mora-kniv, kan kastas som grovavfall. Tänk dock på att packa in dessa väl, i exempelvis tidningspapper eller i en kartong och märk det med knivar så att inga skärskador uppstår på personalen i hanteringen.

Byggavfall är byggavfall och ingår i inte i definitionen av vanliga hushållsgrovsopor. Däremot kan företag som Junkbusters hämta byggavfall hos sina kunder. Byggavfall är ett väldigt brett begrepp och kan innehålla gipsskivor, virke, kakel/klinkers, betong, tegel, badrumsmöbler (toa-stol, handfat etc), isolering mm. Vissa av dessa avfallsslagen behöver sorteras, bäst är att fråga din utförare om hur det ska hanteras.

 

Kontakta oss för bortskaffning av grovsopor i Göteborg!

Vår vänliga, serviceinriktade och miljösmarta personal här i Göteborg hjälper dig gärna när du inte vill slösa bort din dyrbara tid och energi på bortskaffning av dina grovsopor i Göteborg.