Vi kommer med 2 man i en skräptaxi och hämtar ditt grovavfall

Manuell hämtning av grovsopor då vi kommer med två man och en mindre lastbil. Vårt team bär, lastar och forslar bort avfallet — enkelt, smidigt och prisvärt. Vi kallar denna populära tjänst ”skräptaxi”, och det har aldrig varit lättare att bli av med just ”skräpet”.

Beställ avhämtning

Beställ vår skräptaxi för hämtning av grovsopor på din adress.

Vi bär och lastar

Vi kommer två man som bär materialet och lastar på lastbilen samt transporterar bort avfallet för återvinning.

Allt är inkluderat i priset

Transporter och hanterings-/sorteringskostnad på återvinningsanläggningen är inkluderat i priset.

Kort om vår skräptaxi-tjänst

Avfallsbranschen förknippas sällan med hög servicenivå men vi gör vårt bästa för att du ska bli nöjd. Vår välrenommerade servicenivå sträcker sig från bokningen på kundtjänst till teamet som utför uppdraget. Och våra kunder har möjlighet att ge omdömen på Trustpilot vilket ger ett kvitto att vi lyckats väl i vår höga service-ambition.

Pålitliga

 • Hög tillgänglighet, oftast bokning med bara någon dags varsel
 • Ankomstintervall om två timmar
 • Fasta och tydliga priser
 • Allt lastarbete utförs av oss
 • Vi har de tillstånd och försäkringar som fordras för vår verksamhet
 • Vi anlitar och tippar endast på godkända miljö-anläggningar

Miljövänliga

 • Avfallet grovsorteras vid avhämtning
 • Avfallet avlämnas på seriöst drivna återvinningsanläggningar
 • Upp till 99 % av avfallet återvinns, ca 1 % blir deponi
 • Trygghet i förvissningen om att inget avfall ”hamnar på fel ställe”
 • Dokumentation på miljövänlig bortskaffning


Samarbetsavtal

Är du intresserad av ett löpande avtal?

Kontakta gärna vår kundtjänst om du är intresserad av ett löpande avtal så går vi igenom vad vi kan erbjuda dig.

Spara pengar

Våra tjänster erbjuds till konkurrenskraftiga priser - jämför oss gärna!

Spara tid vid beställning

Bokning är enkelt via vår kundtjänst. Är du återkommande kund, kan du erhålla inloggningsuppgifter och boka själv.

Snabba leveranser

Vi erbjuder snabb leverans, oftast kan uppdraget utföras inom en dag eller två.


Hämtning av grovsopor i Stockholm och Göteborg

Låt Junkbusters göra jobbet åt dig! Har du behov av att få bortforslat grovavfall eller bråte är det bara att ringa Junkbusters på 010-330 20 99. Junkbusters hämtar avfall och grovsopor i hela Stockholmsområdet och Göteborgsregionen till bra priser. Vår personal bär anvisade grovsopor och lastar på vår lastbil, och naturligtvis städar vi upp efter utfört arbete. Därefter transporterar vi avfallet till godkända återvinningsanläggningar, som tar hand om sorteringen på ett miljöriktigt sätt.

Junkbusters är godkänd partner åt Stockholm Vatten och Avfall för insamling av grovsopor. Våra lastbilar kan ta upp till 12 kbm grovsopor, och du betalar för den mängd vi hämtar hos dig. Vissa tillägg kan förekomma, exempelvis om lastningen tar extra lång tid eller vid extra tungt avfall.

Et team fra Junkbusters der laster lastbilen med storskrald

Bortforsling av grovsopor – vi bär och lastar ditt skräp

Pålitligt – vi kan oftast hämta dina grovsopor med kort varsel när du har kontaktat oss, och vi anländer inom bokade tidsintervall. Vi hämtar nästan alla typer av grovsopor enligt en fast och tydlig prislista. Vi sköter all tömning och lastning och städar alltid efter oss.

Serviceinriktat – vår personal gör sitt yttersta för att utföra uppdraget, ge god service och ta hänsyn till omgivningen.

Miljövänligt – allt insamlat material tas om hand på godkända återvinningsanläggningar där miljöriktig hantering och sortering sker för att materialet ska återvinnas på bästa sätt.

To gutter som bærer en køleskab som skal bortskaffes ned af en trappe.

Hantering av grovavfall i Stockholm och Göteborg

Junkbusters är ett seriöst företag och hanterar alltid grovsopor på ett miljöriktigt sätt. Vi anlitar endast godkända återvinningsstationer. Du som kund ska – och kan – känna dig fullt trygg med att insamlat grovavfall återvinns eller energiutvinns.

Junkbusters är en av Stockholms stads godkända avfallsinsamlare. I våra system noterar vi till vilken återvinningsanläggning vi levererat materialet, och har full kontroll på att inget avfall kommer på villovägar. Du som kund kan få reda på exakt var och när vi tippat, samt hur mycket ditt avfall vägde.

Se även våra andra tjänster här: container, hyra avfallscontainer, containertjänst Stockholm, containertjänst Malmö och containertjänst Göteborg.


Vi gör det besvärliga enkelt!

Vi skiljer oss från traditionella sophanteringsföretag på marknaden eftersom vi kommer med två man i en lastbil och tar hand om avfallet för dig. Vi bär avfallet från anvisad plats där det ligger hos er och lastar det i vår lastbil. Därför är det bekvämt att överlåta besvärliga saker, såsom exempelvis tömning av vind och källare, kontorslokaler, lägenheter eller dödsbon samt byggplatser åt oss.

Vi är lika duktiga på att hämta även mindre mängder grovavfall och skräp. Priset på vår tjänst baseras på mängden av avfall vilket inkluderar viss tids lastning på platsen, och behandlingsavgiften för återvinningen är inkluderad i priset.

Inget uppdrag är för stort eller för litet. Skräptaxi-tjänsten erbjuds i Stockholm- och Göteborgs-regionerna.

Våra tjänster i korthet

Pålitligt – vi kommer inom det tidsintervall på 2 timmar som vi kommit överens om vid bokningen, och ringer 15-30 minuter före ankomst. Vi avhämtar nästan alla sorters avfall enligt en fast och tydlig prislista. Vi utför all tömning och lastning och städar efter oss.

Vänligt – vår personal är vänlig, serviceinriktad och tar hänsyn till omgivningen.

Miljövänligt – allt material vi samlar in körs till miljöriktiga avfallsanläggningar för återvinning eller energiutvinning. När det är möjligt skänks även en del saker till exempelvis välgörenhet.

Våra täckningsområden

Junkbusters är verksamma med denna tjänst inom Storstockholmsområdet samt i Göteborgsregionen.

Läs också om Container 10 fot.

Frågor och svar rörande grovavfall

Grovsopor är det skrymmande avfall som finns i ett hushåll som inte ryms i vanliga soppåsen. Exempel på grovsopor är möbler, kläder, böcker, husgeråd, sportsaker etc. Även renoverings- eller byggavfall är en sorts grovsopor. De sopor som ryms i soppåsen kallas icke skrymmande hushållsavfall och omfattar generellt hushålls-förpackningar/emballage och matavfall.

Elektronik- och el-produkter klassas som farligt avfall då det kan förekomma tungmetaller i elektroniken. Alltså måste allt el-avfall (produkter med sladd eller batteri) samt ljuskällor omhändertas separat.

Vitvaror såsom vanlig spis, diskmaskin, tvättmaskin ska separeras som el-avfall såväl som spishällar, mikro-ugnar, kaffekokare, mixers, brödrostar mm som också är elektronik-avfall. Kyl- och frysskåp är farligt avfall och måste hanteras helt separat med särskilda regler.

Vanliga hushållsknivar och lättare andra knivar såsom mora-kniv, kan kastas som grovavfall. Tänk dock på att packa in dessa väl, i exempelvis tidningspapper eller i en kartong och märk det med knivar så att inga skärskador uppstår på personalen i hanteringen.

Byggavfall är byggavfall och ingår i inte i definitionen av vanliga hushållsgrovsopor. Däremot kan företag som Junkbusters hämta byggavfall hos sina kunder. Byggavfall är ett väldigt brett begrepp och kan innehålla gipsskivor, virke, kakel/klinkers, betong, tegel, badrumsmöbler (toa-stol, handfat etc), isolering mm. Vissa av dessa avfallsslagen behöver sorteras, bäst är att fråga din utförare om hur det ska hanteras.