Vi hjälper dig att tömma ditt dödsbo

Behöver ni hjälp med allt det praktiska kring tömningen av ett dödsbo, så bistår vi med det som ni önskar få hjälp med.

När någon avlidit så är det mycket att ta hand om samtidigt som man har en tung sorg att bära. Då kan det kännas skönt att få goda råd och hjälp, vi på Junkbusters har mångårig erfarenhet av att bistå med stöd och hjälp kring det praktiska med själva bostaden till exempel tömma dödsbo.

Kontakta oss och berätta vad ni behöver hjälp med. Per telefon kan vi ge råd, och inför en tömma av dödsbo gör vi ett besök för att gå igenom vad som ni önskar få hjälp med. Ett sådant besök är kostnadsfritt och helt förutsättningslöst. Junkbusters kan hjälpa er med alla delar i tömningen av hemmet, och ger ett fast pris på hela uppdraget, även med flyttstädning om så önskas.

Kontakta oss

Tillsammans går vi igenom vad ni önskar få hjälp med.

Vi sköter allt

Vi ombesörjer allt som ni önskar och som överenskommits.

Allt är inkluderat i priset

Packning, lastning, återbruk, bortforsling, sortering och återvinning - allt ingår i priset.

I vårt uppdrag ingår att vi förmedlar de föremål som har ett värde till rätt köpare. I uppdraget ingår också att vi skänker föremål, kläder och husgeråd mm till välgörande ändamål – vilka främst är Emmaus, Myrorna, Erikshjälpen, Läkare Utan Gränser och Stockholms Stadsmission. Genom att återbruka saker gör vi tillsammans en insats för miljön och de behjärtansvärda verksamheterna, samt att någon annan får glädje av sakerna. Allt återbruk av föremål sker i samråd med er som anhöriga, och sker endast med ert godkännande.

De saker som inte kan återbrukas transporterar vi till återvinningsanläggningen för miljövänlig återvinning. Vi tar således hand om allt arbete och allt det praktiska!

Junkbusters har hanterat dödsbon, tömning av hem eller bohagsflyttar sedan den svenska verksamheten startades 2011. Du som anhörig får en personlig kontakt genom hela uppdraget som kommer göra allt för att ni ska bli nöjda!

Hög servicenivå – goda omdömen

Våra kunder kan ge omdömen på sajten Trustpilot, och kundnöjdheten bland våra kunder är glädjande nog mycket hög. Det är äkta omdömen från riktiga kunder och vi är väldigt glada att vårt arbete och vår service uppskattas av de som anlitar oss. Gå gärna in på Trustpilot och se våra kunders skriftliga omdömen som vittnar om god service och snabbhet till förmånliga priser.

.

Service

  • Snabb återkoppling
  • En kontaktperson igenom hela uppdraget
  • Tydlig offert med fast pris
  • Snabbt utförande
  • Vi är först nöjda när du som uppdragsgivare är nöjd

Hantering av föremål

  • Vi går igenom bostadens föremål för klargörande om vad som kan ske med föremålen.
  • Föremål som kan få ett andra liv återbrukas.
  • Allt övrigt material återvinns eller energiutvinns på miljövänligt sätt.

Tömma av dödsbo eller flytt från hus – vi tar hand om allt!

Junkbusters har lång erfarenhet av att ta hand om allt det praktiska kring tömning av dödsbo eller tömning av en bostad vid exempelvis flytt. Vi gör ett kostnadsfritt besök för att gå igenom allt som behöver göras, och värderar då boets materiella tillgångar samt beräknar vad som ska transporteras till återvinning efter tömma av dödsbo.

Vi ser även till att bostaden flyttstädas om så önskas. Vi erbjuder således en helhetslösning för allt lösöre i sterbhuset eller bostaden, såsom uppköp av föremål med värde, skänka saker till välgörenhet samt bortforsling av skräp och slutstädning av bostaden.

Så här går det till med tömma av dödsbo

När någon avlidit är det mycket praktiskt att sköta om vilket kan vara påfrestande. Att tömma ett hem och dödsbo är en krävande uppgift, som därtill ofta är emotionellt svårt att utföra. Vi på Junkbusters har många års erfarenhet av att bistå i detta arbete och har genom åren fått mycket uppskattning för väl utförda uppdrag med bibehållen värdighet.

Vi börjar med ett besök i hemmet för att gå igenom allt som ska göras för att tömma ditt dödsbo. Vi värderar då de saker och föremål som kan ha ett värde, vilka föremål som kan få ett andra liv genom att skänkas till välgörenhet samt vad som ska kastas. Ni får därefter en tydlig offert med ett fast pris för hela uppdraget, inklusive flyttstädning om så önskas.

Bestämmer ni er för att anlita Junkbusters, får ni en personlig kontakt igenom hela projektet och tömma av ditt dödsbo som ser till att allt arbete såsom packning, nedmontering, lastning och transporter blir utfört till belåtenhet, så att du som uppdragsgivare inte behöver tänka på något. Vi har haft många nöjda kunder, se gärna avgivna omdömen på Trustpilot, genom åren och vi ser fram emot att få hjälpa även er!

Efter tömma ditt dödsbo – vad är säljbart och vad kan skänkas till välgörenhet?

Det är inte alltid lätt att veta vad som är värdefullt i ett dödsbo. Något som man själv anser ha ett värde kanske inte går att sälja och tvärtom. Det viktigaste är att släktingarna först tar hand om det som är värdefullt för dem, genom affektionsvärde eller reellt värde. Därefter bedömer vår kunniga personal vilka av de övriga föremålen som kan köpas upp och vilka som kan skänkas till välgörenhet efter tömma dödsbo.

De föremål som slutligen klassas som skräp blir omhändertagna på ett miljöriktigt sätt på en återvinningsstation. Junkbusters är ett seriöst företag med stort engagemang för att skapa den bästa lösningen för er – till ett attraktivt pris. Vänd er med förtroende till oss så hanterar vi allt i dödsboet eller vid avvecklingen av ett hem i samband med en flytt. Vi är experter på att tömma dödsbo.


Typer av avfall som kan uppstå vid tömning av ditt dödsbo

När man tömmer ett dödsbo ställs man ofta inför en mängd olika avfall och föremål, och som sagt kan det vara svårt att bedöma vad som kan återvinnas och vad som inte kan det. Vi samlar in och hjälper till med olika typer av avfall.

Vi samlar in byggavfall, betong, trädgårdsavfall och möbler. Om du dessutom hittar farligt avfall i dödsboet som du måste tömma. Till exempel om gammal färg eller liknande har lämnats kvar i garaget. Vi ser till att den tas om hand på ett säkert och korrekt sätt.

Vi hjälper också till att donera gamla kläder eller textilier som kan återanvändas på ett hållbart sätt. Vi samarbetar med de bästa sorteringsanläggningarna och återvinningscentralerna i landet, så att dina saker från ditt dödsbo tas om hand på rätt sätt.

Här kan du läsa mer om vilka lösningar du kan välja om du behöver göra dig av med trädgårdsavfall, farligt avfallbyggavfall, sophämtning i Göteborg, hämtning av grovsopor, återvinning Malmö, storsäck, hyra avfallscontainer och bortforsling av skräp här.

Hur fungerar en Skräptaxi?

Vi har talat en hel del om vår Skräptaxi, men hur fungerar den här pickupen egentligen? Det är som sagt en lösning där två anställda kommer ut och hjälper dig att transportera dina saker från ditt dödsbo och hjälper dig i den takt och på den nivå du behöver.

Utöver insamling, bortskaffande och eventuell städning betalar vi också olika små avgifter för miljövänlig bortskaffande av avfall (som inte är värdefulla föremål).Allt du behöver göra är att boka en samling eller ett möte så kommer vi ut och pratar med dig och tittar på omfattningen av ditt projekt och ditt dödsbo.

Vi kan också ordna med insamling av gammalt elskrot från ditt dödsbo som måste bortskaffas på rätt sätt. Flera elektroniska produkter måste hanteras på rätt sätt när du gör dig av med dem, eftersom vissa innehåller kvicksilver och freon som kan vara skadliga.

Kontakta oss

Vi är redo att besvara dina frågor oavsett var du befinner dig i processen att tömma ett dödsbo. Vi har många års erfarenhet och ser till dina specifika behov. Det är viktigt att du känner dig bekväm under hela processen, från vårt inledande samtal till den faktiska avvecklingen av ditt dödsbo.

Vi arbetar och hjälper i stora delar av Sverige, men ring alltid och ta reda på hur situationen ser ut i ditt område. Vi försöker så gott det går att tillgodose behov och tider, men vi har också mycket att göra under perioder med hög belastning. Så låt oss ta en pratstund om din situation.

Du kan boka din Skräptaxi och tömning av et dödsbo online på webbplatsen eller genom att ringa eller maila oss.

Kontakta oss på 010-330 20 99 eller info@junkbusters.se så kan vi berätta mer om tömning av dödsbo eller bostad vid vid en flytt.

Junkbusters är baserade i Stockholm och utför uppdrag i hela Stor-Stockholm, såsom Täby, Danderyd, Lidingö, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Bromma, Spånga, Ekerö, Järfälla, Nacka, Värmdö, Huddinge, Farsta, Tyresö mfl.