Vi hjälper er med tömning av dödsbo

Behöver ni hjälp med allt det praktiska kring tömningen av ett dödsbo, så bistår vi med det som ni önskar få hjälp med.

När någon avlidit så är det mycket att ta hand om samtidigt som man har en tung sorg att bära. Då kan det kännas skönt att få goda råd och hjälp, vi på Junkbusters har mångårig erfarenhet av att bistå med stöd och hjälp kring det praktiska med själva bostaden.

Kontakta oss och berätta vad ni behöver hjälp med. Per telefon kan vi ge råd, och inför en tömning av en bostad gör vi ett besök för att gå igenom vad som ni önskar få hjälp med. Ett sådant besök är kostnadsfritt och helt förutsättningslöst. Junkbusters kan hjälpa er med alla delar i tömningen av hemmet, och ger ett fast pris på hela uppdraget, även med flyttstädning om så önskas.

Kontakta oss

Tillsammans går vi igenom vad ni önskar få hjälp med.

Vi sköter allt

Vi ombesörjer allt som ni önskar och som överenskommits.

Allt är inkluderat i priset

Packning, lastning, återbruk, bortforsling, sortering och återvinning - allt ingår i priset.

I vårt uppdrag ingår att vi förmedlar de föremål som har ett värde till rätt köpare. I uppdraget ingår också att vi skänker föremål, kläder och husgeråd mm till välgörande ändamål – vilka främst är Emmaus, Myrorna, Erikshjälpen, Läkare Utan Gränser och Stockholms Stadsmission. Genom att återbruka saker gör vi tillsammans en insats för miljön och de behjärtansvärda verksamheterna, samt att någon annan får glädje av sakerna. Allt återbruk av föremål sker i samråd med er som anhöriga, och sker endast med ert godkännande.

De saker som inte kan återbrukas transporterar vi till återvinningsanläggningen för miljövänlig återvinning. Vi tar således hand om allt arbete och allt det praktiska!

Junkbusters har hanterat dödsbon, tömning av hem eller bohagsflyttar sedan den svenska verksamheten startades 2011. Du som anhörig får en personlig kontakt genom hela uppdraget som kommer göra allt för att ni ska bli nöjda!

Hög servicenivå – goda omdömen

Våra kunder kan ge omdömen på sajten Trustpilot, och kundnöjdheten bland våra kunder är glädjande nog mycket hög. Det är äkta omdömen från riktiga kunder och vi är väldigt glada att vårt arbete och vår service uppskattas av de som anlitar oss. Gå gärna in på Trustpilot och se våra kunders skriftliga omdömen som vittnar om god service och snabbhet till förmånliga priser.

.

Service

  • Snabb återkoppling
  • En kontaktperson igenom hela uppdraget
  • Tydlig offert med fast pris
  • Snabbt utförande
  • Vi är först nöjda när du som uppdragsgivare är nöjd

Hantering av föremål

  • Vi går igenom bostadens föremål för klargörande om vad som kan ske med föremålen.
  • Föremål som kan få ett andra liv återbrukas.
  • Allt övrigt material återvinns eller energiutvinns på miljövänligt sätt.

Tömning av dödsbo eller flytt från hus – vi tar hand om allt!

Junkbusters har lång erfarenhet av att ta hand om allt det praktiska kring tömning av dödsbo eller tömning av en bostad vid exempelvis flytt. Vi gör ett kostnadsfritt besök för att gå igenom allt som behöver göras, och värderar då boets materiella tillgångar samt beräknar vad som ska transporteras till återvinning. Vi ser även till att bostaden flyttstädas om så önskas. Vi erbjuder således en helhetslösning för allt lösöre i sterbhuset eller bostaden, såsom uppköp av föremål med värde, skänka saker till välgörenhet samt bortforsling av skräp och slutstädning av bostaden.

Så här går det till

När någon avlidit är det mycket praktiskt att sköta om vilket kan vara påfrestande. Att tömma ett hem är en krävande uppgift, som därtill ofta är emotionellt svårt att utföra. Vi på Junkbusters har många års erfarenhet av att bistå i detta arbete och har genom åren fått mycket uppskattning för väl utförda uppdrag med bibehållen värdighet.

Vi börjar med ett besök i hemmet för att gå igenom allt som ska göras. Vi värderar då de saker och föremål som kan ha ett värde, vilka föremål som kan få ett andra liv genom att skänkas till välgörenhet samt vad som ska kastas. Ni får därefter en tydlig offert med ett fast pris för hela uppdraget, inklusive flyttstädning om så önskas. Bestämmer ni er för att anlita Junkbusters, får ni en personlig kontakt igenom hela projektet som ser till att allt arbete såsom packning, nedmontering, lastning och transporter blir utfört till belåtenhet, så att du som uppdragsgivare inte behöver tänka på något. Vi har haft många nöjda kunder, se gärna avgivna omdömen på Trustpilot, genom åren och vi ser fram emot att få hjälpa även er!

Vad är säljbart och vad kan skänkas till välgörenhet?

Det är inte alltid lätt att veta vad som är värdefullt i ett dödsbo. Något som man själv anser ha ett värde kanske inte går att sälja och tvärtom. Det viktigaste är att släktingarna först tar hand om det som är värdefullt för dem, genom affektionsvärde eller reellt värde. Därefter bedömer vår kunniga personal vilka av de övriga föremålen som kan köpas upp och vilka som kan skänkas till välgörenhet.

De föremål som slutligen klassas som skräp blir omhändertagna på ett miljöriktigt sätt på en återvinningsstation. Junkbusters är ett seriöst företag med stort engagemang för att skapa den bästa lösningen för er – till ett attraktivt pris. Vänd er med förtroende till oss så hanterar vi allt i dödsboet eller vid avvecklingen av ett hem i samband med en flytt.


Kontakta oss

Kontakta oss på 010-330 20 99 eller info@junkbusters.se så kan vi berätta mer om tömning av dödsbo eller bostad vid vid en flytt.

Junkbusters är baserade i Stockholm och utför uppdrag i hela Stor-Stockholm, såsom Täby, Danderyd, Lidingö, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Bromma, Spånga, Ekerö, Järfälla, Nacka, Värmdö, Huddinge, Farsta, Tyresö mfl.

Frågor och svar rörande grovavfall

Enkelt uttryckt är det ”om du vänder upp och ner på huset” så är allt som ramlar ut grovavfall. Således kan man säja att det är möbler, kläder, böcker, husgeråd, sportsaker, el-artiklar etc, dock inte hushållsavfallet som uppstår i dagliga driften av ett hushåll.

Elektriska och elektronik-produkter klassas som farligt avfall då det kan förekomma tungmetaller i elektroniken. Alltså måste allt el-avfall (produkter med sladd eller batteri) samt ljuskällor och lösa batterier omhändertas separat.

 

Äldre vitvaror såsom vanlig spis, diskmaskin, tvättmaskin är i normalfallet fraggskrot, men nyare vitvaror kan i innehålla elektronik, därmed hanteras alla vitvaror som el-avfall. Spishällar, mikro-ugnar, kaffekokare, mixers, brödrostar mm som också är elektronik-avfall. Kyl- och frysskåp är farligt avfall och måste hanteras helt separat enligt särskilda regler.

Vanliga hushållsknivar och lättare andra knivar såsom mora-kniv, kan kastas som grovavfall. Tänk dock på att packa in dessa väl, i exempelvis tidningspapper eller i en kartong, och märk det med knivar så att inga skärskador uppstår på personalen i hanteringen.

Byggavfall är byggavfall och ingår inte i definitionen av vanliga hushållsgrovsopor. Däremot kan företag som Junkbusters hämta byggavfall hos sina kunder. Byggavfall är ett väldigt brett begrepp och kan innehålla gipsskivor, virke, kakel/klinkers, betong, tegel, badrumsmöbler (toa-stol, handfat etc), isolering mm. Vissa av dessa avfallsslagen behöver sorteras, bäst är att fråga din utförare om hur det ska hanteras.