Byggavfall – Skräddarsydda lösningar för upphämtning

Bygger du nytt eller gör en renovering? Junkbusters erbjuder olika lösningar och tjänster så att du kan bli av med ditt byggavfall. Eftersom vi är ensamma på marknaden om att tillhandahålla containers, byggsäckar och skräptaxi, kan vi alltsom oftast erbjuda en särskilt välanpassad lösning för just ditt behov vad gäller byggskräpet.

Vilken lösning ska jag välja för mitt byggavfall?

 

Vi erbjuder flera olika lösningar för borttransport av grovsopor och byggavfall. Genom vår tjänst Skräptaxi hämtar vi grovsopor och byggavfall, samt kan även hämta visst avfall som annars är svårt att bli av med såsom el-avfall, kyl/frys och tryckimpregnerat trä. Ring eller boka online, så kommer vår skräptaxi med två man som bär och lastar avfallet.

Du kan även välja byggsäckar – som vi kallar Junkbags – och dessa är ypperliga om du har tungt material, vill ”packa undan skräpet” direkt, har ont om plats eller mindre mängder avfall. Fyll din Junkbag så kommer vi och hämtar den!

Har du byggavfall?

Renoverar du? Då uppstår byggavfall. Ditt byggskräp kan bestå av gips, trä, plast, isolering etc., men också puts, kakel, klinkers, betong m.m. Därtill kan det uppstå s.k. farligt avfall, exempelvis färgrester, olika kemikalier, tryckimpregnerat trä och elavfall. Allt farligt avfall måste hanteras separat och får inte blandas med övrigt avfall.

Att låta ett företag eller en entreprenör hantera ens farliga avfall är oftast väldigt kostsamt. Därför kan det vara en god idé att lösa just den biten på egen hand, då man som privatperson kan tippa det farliga avfallet på någon av stadens återvinningsstationer utan kostnad, och istället fokusera på de stora mängder ofarligt avfall via en entreprenörstjänst. De tre vanligaste sätten att bortforsla byggavfall är genom container, byggsäckar eller via vår hämtningstjänst skräptaxi.

Container för byggavfall

Om det handlar om stora mängder byggavfall är oftast en avfallscontainer det bästa alternativet. Har du mycket avfall från ditt bygge eller renovering kan det löna sig att dela upp avfallet i olika fraktioner, så att du tar en container för trä, en för fyllnadsmassor och kanske en för blandat osorterat byggavfall.

Containrar finns i storlekar från 5-15 m3, som kallas liftdumpers, och 12-30 m3, som kallas lastväxlare. En liftdumper är mer lättplacerad och kan ta upp till 6 ton byggavfall, medan en lastväxlare kräver större yta och hårt underlag, och kan ta upp till 10 ton avfall.

Bestil vores container

Byggsäckar/storsäckar är ett bra alternativ

Har du inte plats för en container, eller om du har mindre mängder byggsopor, så kan även byggsäckar vara ett bra alternativ. Byggsäckar kallas även bigbags eller storsäckar. Byggsäckens fördel är just att den är smidig och inte tar någon plats förrän den används. Den finns liksom alltid till hands – utan planering av leveransdatum – om du har några på lager. Dessutom kan du sortera byggsoporna i olika säckar.

Det var Big Bag som introducerade säckar på den svenska marknaden, och deras tre olika storlekar gav marknadsutbudet dess standardsortiment. Idag finns det ”bigbags” från en mängd olika leverantörer i alla möjliga färger. Small (ca 0,2 m3 – ”pirrsäck”), som är lämplig för tungt material, såsom schakt- och minerala massor. Large (1 m3 – ”kubiksäcken”), som också är lämplig för tunga avfallstyper eller blandat osorterat byggavfall. XL (ca 1,7 m3 – ”badkarssäcken”) är mest lämplig för större avfall, såsom gips- eller träskivor samt vanligt osorterat avfall, dock inte de tunga fyllnadsmassorna.

Bestil vores big bags

Upphämtning av byggavfall

Det finns också företag som hämtar byggavfall så att du själv slipper bära och kånka på skräpet. En stor fördel är att du också slipper ha en container eller byggsäckar ståendes, som tar plats och som kan locka andra att lägga sitt skräp i. Vid nyttjande av ”hämtningstjänst” har du ju kontroll över vad som ska hämtas. Med hämtningstjänsten slipper du bära skräpet själv, och prismässigt blir det oftast fördelaktigt för dig som kund – ibland faktiskt billigare än container och storsäck! Idag är det mycket populärt att anlita ett företag som manuellt hämtar skräpet.

Läs om sophämtning i Göteborg, hämtning av grovsopor, återvinning Malmö, storsäck, bortforsling av skräp, avfallscontainer och tömma dödsbo.

Spara pengar och tid med ett löpande avtal

På Junkbusters erbjuder vi ett löpande avtal som många företag använder sig av. Det är en möjlighet för dig att både spara tid och pengar. Om du eller ditt företag har stora mängder byggavfall och ofta behöver hjälp med hämtning och bortskaffande kan vi därför hjälpa dig enkelt och snabbt.

Du sparar tid när du beställer varje gång, eftersom tidsbeställningen sker automatiskt och vi kommer och hämtar ditt byggavfall vid bestämda tider. Dessutom behöver du inte stå i kö för att få din beställning.

Det finns också rabatter att få om du använder det löpande avtalet och därmed vår containertjänst ofta. Vi rapporterar och för statistik över ditt avfall åt dig, så du behöver inte lägga tid på det – låt oss ta hand om soporna så att du kan ägna dig åt det du gör bäst.

Vi samarbetar med mer än 2000 företag i våra tre länder och har otaliga nöjda affärspartners – vill du bli en av dem? Kontakta oss så kan vi se om vi kan skräddarsy det rätta affärsavtalet för dig.

Miljövänlig hantering av byggavfall

Vår tjänst för insamling och bortskaffande av byggavfall är inte bara enkel och smart, utan också miljövänlig. Vi ser till att upp till 99 % av ditt avfall återvinns eller återanvänds.

Vi bryr oss om hållbarhet, och vi är glada att du också gör det. Vårt stora nätverk av transportörer gör det också möjligt för oss att transportera på ett hållbart sätt, vilket minskar tiden och därmed koldioxidutsläppen.

Vi samarbetar med några av landets ledande och mest miljömedvetna sorteringsanläggningar, så vi ser till att ditt byggavfall är i goda händer och hanteras på ett miljömedvetet sätt.

Du kan spåra ditt byggavfall med din kundinloggning. Du kan se online hur mycket av ditt avfall vi återvinner och hur många ton byggavfall vi har samlat in och hanterat.

Läs också om containertjänst Göteborg, containertjänst Malmö, containertjänst Stockholm, hyra container Stockholm och container 10 fot.