login | Kontakt
Beställ hämtning 010 - 330 20 99
Storskrald
GROVSOPOR
Två man med en lastbil
Bigbags
Junkbag
Storsäckar till avfall
Container leje
Container
Containrar i alla storlekar
Byggavfall

Vi ringer dig

Fyll i postnummer och telefonnumer så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Har du byggavfall

Renoverar du? Då uppstår byggavfall. Ditt byggskräp kan bestå av gips, trä, isolering etc men också puts, kakel, klinkers, betong mm. Man behöver också vara uppmärksam på det avfall som klassas som farligt avfall, främst asbest, färg, olika kemikalier, tryckimpregnerat trä och el-avfall. Det finns fortfarande kyl- och frysskåp som innehåller freoner, därför klassas även alla dessa som farligt avfall. Allt farligt avfall måste hanteras separat och får inte blandas med övrigt avfall. Att hantera farligt avfall genom ett företag eller entreprenör är oftast väldigt kostsamt. Därför kan det vara en god tanke att lösa just den biten på egen hand då man som privatperson kan tippa det farliga avfallet på någon av stadens återvinningsstationer utan kostnad, och hellre fokusera på de stora mängder icke-farligt avfall via en entreprenörstjänst. De tre vanligaste sätten att bli av med byggavfall är genom container, byggsäckar eller via hämtningstjänst.

Container til byggavfall

Är det stora mängder byggavfall så är oftast en sopcontainer det bästa alternativet. Har du mycket avfall från ditt bygge eller renovering, kan det löna sig att dela upp avfallet i olika fraktioner, så att du tar en container för trä, en för gips och kanske en för blandat osorterat avfall. Containers finns i storlekar från 5-15 kubikmeter som kallas liftdumpers och 12-30 kubikmeter som kallas lastväxlare. En liftdumper är mer lättplacerad och kan ta upp till 6 ton byggavfall, medan en lastväxlare kräver större yta och hårt underlag och kan ta upp till 10 ton avfall.

Byggsäckar/storsäckar

Har du inte plats för en container eller om du har mindre mängder byggsopor så kan även byggsäckar vara ett bra alternativ. Byggsäckar kallas även bigbags eller storsäckar. Byggsäckens fördel är just att den är smidig och tar ingen plats förrän den används. Den finns liksom alltid till hands utan planering av leveransdatum om du har några på lager. Dessutom kan du sortera byggsoporna i olika säckar. Det var Big Bag som introducerade säckar på den svenska marknaden och deras tre olika storlekar gav marknadsutbudet dess standardsortiment. Idag finns det ”bigbags” från en mängd olika leverantörer i alla möjliga färger. Small (ca 0,2 kbm) som är lämplig för tungt material såsom schakt- och minerala massor. Large (1 kbm) som är lämplig för tunga fraktioner eller blandat osorterat byggavfall. XL (ca 1,7 kbm) är mest lämplig för större avfall, såsom gips- eller träskivor samt vanligt osorterat avfall, dock inte de tunga fyllnadsmassorna.

Upphämtning av byggavfall

Det finns också företag som hämtar byggavfall, då slipper du själv bära och kånka skräpet. En stor fördel är att du också slipper ha en container eller byggsäckar ståendes som tar plats och där andra personer utnyttjar tillfället att lägga sitt skräp. Vid nyttjande av ”hämtningstjänst” så har du ju kontroll över vad som ska hämtas. Och förutom att du slipper bära skräpet själv så blir det oftast inte dyrare, ibland faktiskt billigare än både container och storsäck! Att idag anlita ett företag som hämtar manuellt hämtar skräpet är idag en mycket populär företeelse.

Grön profil
Digital avfallsrapportering
green business awards 2012
e-Commence